Точно преди една седмица китайската компания Xiaomi обяви три нови смартфона – Mi 8, Mi 8 Explorer Edition и Mi 8 SE. Заедно с тяхната премиера се проведе и тази на най-новата версия на интерфейса MIUI.

Сега с излизането на Redmi Y2 в Индия компанията пусна и официалната версия на MIUI 10. Интерфейсът е по-бърз и с изцяло нов, готин дизайн.

Обикновените звуци за уведомления са заменени с нежни природни такива. Може това да не ви се струва от голяма полза, но си представете, че сте избрали смартфонът ви да издава горски звуци и ви изпратят десет съобщения едно след друго... Тогава няма да ви се налага да изключвате звука на телефона си, а даже може да ви стане приятно, че получавате известия.

Компанията се възползва от новото продълговато съотношение на екрана и съобразявайки се с него, изпипва потребителския интерфейс до последния детайл и го прави да изглежда по-изтънчен. „Скорошното“ меню също е пипнато и сега съдържанието на приложенията се вижда по-добре.

Цялостното подобрение на интерфейса се осъществява благодарение на софтуер, управляван с изкуствен интелект, който учи и се адаптира. Той следи вашата дейност и кои приложения използвате всекидневно. По този начин успява да предвиди следващото ви действие, в резултат на което приложенията се отварят и сменят по-бързо.

Вече ще можете да правите и почти професионални боке портрети, без да е необходимо да използвате втората си камера. Това също става благодарение на AI алгоритъм и означава, че дори по-старите телефони на Xiaomi, които разполагат само с един сензор, ще могат да правят такива снимки.

Най-хубавото от всичко казано дотук е това, че MIUI 10 ще бъде достъпен за много смартфони, независимо дали те са нови или стари. Актуализацията ще започне в средата на този месец, а списъкът със съвместими устройства съдържа над 35 такива.

Тагове: