General Motors - Европа, обяви плановете си да инвестира 9 милиарда евро в Opel. Средствата ще бъдат инвестирани поетапно до 2012 година.

С тях ще бъдат разработени нови модели, ще бъдат модернизирани фабриките на компанията, ще бъдат разработени нови пазарни стратегии, специално за германския пазар, и ще се заздрави дилърската мрежа на компанията.

Цели 20 нови модели ще пусне Opel до 2012 година, от които 17 леки автомобила и 3 лекотоварни модела. Сред тях ще има и нов електромобил с технология E-Flex. Той ще може да се зарежда от електрическата мрежа и ще има пробег от 65 км. Само при крайна нужда ще се включва двигател с вътрешно горене, който зарежда батериите.

Специално за пазара в Германия е разработена нова пазарна стратегия, целта на която е увеличаване на продажбите до над 400 000 бройки и на пазарния дял до над 10%. В Германия автомобилите Opel ще се продават с 6-годишна пълна гаранция.

Сериозна инвестиция ще бъде направена и в дилърската мрежа. Opel ще похарчи над 100 милиона евро, за да превърне над 2000 от дилърските си центрове в модерни продажбени комплекси, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: