След като по-рано тази година беше добавена функция за пестене на паметта, Chrome за настолни платформи (Mac, Windows, ChromeOS и др.) вече ще съобщава за "Използване на паметта", когато задържите курсора на мишката върху даден раздел. 
В допълнение към името на страницата и домейна, при преминаване с мишката над дадена страница в лентата с раздели вече ще се показва "Използване на паметта". 


Тази проста функция ви позволява да видите кои страници натоварват особено много системата ви и е много по-удобна, отколкото да отидете в падащото меню > More Tools > Task Manager. Това е надграждане на режимите за пестене на памет и енергия на Chrome. Неговата функция е да ограничава фоновата активност и визуалните ефекти, като анимации, плавно превъртане и честота на кадрите на видеото. Режимът за пестене на памет работи чрез освобождаване на ресурс от неактивни табове. Тези страници остават видими в лентата с табове и се презареждат, когато преминете обратно.  
Можете да активирате (или деактивирате) и двете функции от Settings > Performance.  Има и възможност за "Винаги да поддържа [определени] сайтове активни". 

Снимки: Unsplash

Виж още: Нов ъпдейт на Chrome разпространява злонамерен троянски софтуер

Тагове: