Chrome е доста популярен браузър и Google се стреми да запази славата му. Регулярните ъпдейти предлагат всевъзможни новости, но се оказва, че може би една от тях е вдъхновена от конкурента на Apple - Safari. Сътрудникът на MacRumors Стив Мозер забеляза, че тестова версия на Google Chrome за iOS вече позволява да поставите адресната лента в долната част на екрана. Това е приятна промяна, която ви позволява да преместите адресната лента по-близо до палеца ви - макар че тя идва две години след като Apple премести URL лентата в долната част на Safari по подразбиране с iOS 15.
Ако сте нетърпеливи, новата функция на Chrome е достъпна чрез версията на приложението, която можете да получите чрез TestFlight. Има два начина за промяна на местоположението на адресната лента. Най-лесният е да натиснете и задържите лентата, което води до опция за смяна на позицията ѝ. Можете също така да промените местоположението на лентата от настройките на Chrome.


"Непрекъснато експериментираме с потребителския интерфейс на Chrome въз основа на обратната връзка от потребителите", каза говорителят на Google Джошуа Крус в изявление за The Verge. Крус отказа да сподели повече подробности, срокове или дали функцията може да се появи в Android.
Компанията и преди е опитвала да тества тази промяна: през 2017 г. тя експериментира с начин да постави URL лентата в долната част на Chrome за Android, но по-късно премахна тази функция.
Функцията е особено удобна при постоянно нарастващите размери на екраните на телефоните, но потребителите трудно борят навика и реакциите все още са смесени.

Снимки: Unsplash

Виж още: Bing AI най-накрая работи в Google Chrome, но все още е по-добър в Microsoft Edge

Тагове: