Сделката на стойност 1.1 милиарда долара между Google и НТС за привличането на смартфон подразделението на тайванската компания окончателно бе финализирана.

Вицепрезидентът на гиганта Рик Остерло приветства идването на "изключително талантливия екип, който ще работи по още по-иновативни продукти през следващите години".

В резултат на сделката над 2000 инженери на НТС ще се присъединят към Google. Те ще работят в Тайван, както и досега, което ще превърне Тайпе в най-голямата база на Google в Азиатско-Тихоокеанския регион. Сделката не засяга VR подразделението и подизпълнителите на НТС, но голяма част от дизайна и развойната дейност при смартфоните вече чисто и просто вече не са част от компанията.

Целта на Google е да привлече най-доброто, което пазарът предлага, за да се пребори в битката с Apple. Първата по-голяма стъпка ще бъде създаването на собствен SoC - основния процесор в смартфоните, който комбинира изчислителна и графична мощ. Apple в момента интегрира в своите устройства собствени чипове, докато повечето Android производители разчитат на Qualcomm и MediaTek.

Тагове: