Приложението iBooks, което Apple пусна заедно с оригиналния iPad и магазина iBook през април 2010 г., ще получи най-значителното си обновление, откакто съществува. Причината е проста - платформата бе позиционирана като конкурент на бизнеса с електронни и аудио книги на Amazon и Apple се надява най-сетне да притисне своя съперник.

Редизайнът на iBooks ще включи нов дигитален магазин, по-добра интеграция на аудио книгите и повече акцент върху начина, по който ползвате книгите. Промяна ще има и в самото име на приложението, макар и незначителна - вече ще се казва просто Books.

За пръв път новото име се появи в бета-версията на iOS 11.3, която бе пусната вчера, но официално обновлението ще стане до няколко месеца, пише Venture Beat.

Промяната в приложението е вдъхновена от скорошния ъпдейт на подобни програми като News и самия App Store. Тя се случва едновременно с привличането в Apple на Кашиф Захар, който бе старши вицепрезидент на подразделението за аудио книги на Amazon. Именно той ще поведе новата инициатива на компанията за по-сериозно присъствие на пазара на е-книги, където Apple има само девет процента дял.