Всички говорят за това колко страшен е генеративният изкуствен интелект, но се оказва, че Google Photos дори няма да ни позволи да редактираме снимки на шофьорската си книжка, лични карти или други лични данни. Ако се опитате да използвате магическия редактор със съвместимо устройство Pixel, Photos ще ви уведоми, че не може да извърши действието, тъй като то може да наруши условията за ползване.

Google може да разшири това предупреждение в бъдеща итерация на приложението Photos. Службата Android Authority провери кода на най-новата версия 6.60 на Google Photos APK, която започна да се разпространява на 1 ноември. Те откриха доказателства за специфично съобщение за грешка, което гласи: "Magic Editor не може да редактира снимки на лични карти, разписки и други документи, които нарушават условията на GenAI на Google". То препраща към условията за ползване и предлага да опитате Magic Editor върху друга снимка.

В момента има опасения относно глобалното навлизане в редактирането с помощта на изкуствен интелект. Страхът изглежда е съсредоточен най-вече върху хората, които "фалшифицират" официални документи със специфични недобронамерени цели, като например подмяна на снимка в лична карта, за да получат достъп или да си купят нещо онлайн. Въпреки че тези неща са се случвали в миналото, преди изкуственият интелект да ги направи по-достъпни, въпросът е, че не е било толкова лесно да се направят.

Снимки: Unsplash

Виж още: Galaxy S24 ще има пряк път до Instagram на най-видното място