В мрежата изтекоха снимки на предстоящия смартфон Google Pixel 3 XL в цвят "панда бяло" (Panda White). Източникът твърди, че фотографиите са автентични, а ние не намираме сериозни основания да се съмняваме в това. Всичко съвпада с досега публикуваното по темата, включително елегантният прорез в горната част на дисплея, издължената долна част с вграден високоговорител и изтънените странични рамки.

Въпреки че задният панел е бял, отпред смартфонът си остава черен. Макар и да не личи много на снимката, задното покритие е стъклено, което ще позволи безпроблемно безжично зареждане.

За конкретната бройка в дланта на анонимния фотограф се знае, че е прототип, който не може да стартира Android, тъй като Google е изтрила дистанционно нужната за старта информация.

За Pixel 3 XL вече е известно, че разполага с 6.2-инчов дисплей в съотношение 19:9, докато по-малкият му брат без XL в името е оборудван с 5.4-инчов екран в съотношение 16:9. Поне един от двата модела ще работи с флагманския чип на Qualcomm, Snapdragon 845, което предполага бърза и безпроблемна операция с приятно изчистения "фабричен" Android на Google.

Очакваната премиера на новите Pixel-и е в средата на октомври, като следващата възможна дата е 7 или 8 ноември, когато ще се състои ежегодната среща на Android разработчиците (ADS). Ще ви държим в течение за всички нови подробности около предстоящите смартфони на Google.