Всички сме били там: файловете от телефона трябва да стигнат до преносимия компютър или таблета и обратното. Да, възможностите са много, но в крайна сметка всички прибягвахме до едно леко нелогично решение - да си изпратим необходимото чрез е-mail до нас самите. Това явление е крайно необяснимо, ето защо от Google предложиха функция, която позволява на потребителите бързо да изпращат данни като снимки или документи на Android устройства, които се намират наблизо.

Nearby Share дойде и на устройствата с Chrome OS през юни и се конкурира с подобни технологии като AirDrop на Apple. Съвсем наскоро обаче беше забелязано одобрение за допълването на функцията чрез опцията Self Share. Според запознати това ще „позволява безпроблемно споделяне между собствените устройства на потребителя“. То ще се случва, без да използвате имейл или облачни устройства на трети страни, а разчитайки на Bluetooth, WebRTS или peer-to-peer Wi-Fi. По този начин би трябвало всичко да ни отнеме само няколко секунди и да се подобри оперативната съвместимост между отделните устройства. Към този момент Self Share не е активна, но когато това се случи, ще видите в менюто Nearby Share нововъведението Send to Your Devices.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Какви са тайните на scrolling screenshot ?