Едно от най-големите неща, които разделят потребителите на Android и iOS, са софтуерните актуализации. Като цяло потребителите на Android получават по-малко актуализации през целия живот на своето устройство в сравнение с потребителите на iOS. Потребителите на iOS също почти винаги имат по-дълъг период на софтуерна поддръжка, обикновено около пет години.

Но как всъщност се чувстват потребителите за всичко това? Освен това какви са навиците на потребителите, когато става въпрос за софтуер за iOS и Android? Това е, което компанията Router Network възнамерява да открие в неотдавнашно проучване, проведено сред около 1000 потребители на смартфони.

Като цяло компанията открива, че анкетираните потребители на Android са доста запалени по поддръжката на софтуера. Междувременно потребителите на iOS обикновено са по-малко страстни към тях. Всъщност по-голям процент от потребителите на iOS избягват да актуализират бързо своите устройства в сравнение с потребителите на Android.

Данните показват, че потребителите на Android са много по-склонни да използват най-новия софтуер на своите телефони. Router Network също така установи, че последните актуализации на Android са положително изживяване в повече случаи, отколкото за потребителите на iOS.

Интересното е, че всички в това проучване са използвали или iPhone, или устройство Samsung Galaxy S. Всички анкетирани потребители са били в Съединените щати, така че това може да не отговаря напълно за потребителите на смартфони в други страни.

Документът на Router Networks включва много по-интересни малки подробности. Удивително е, че по-висок процент от потребителите на Android са били на най-новата версия на софтуера в сравнение с потребителите на iPhone. Огромните 98% от отговорилите, използващи Galaxy S21, са били на последната актуализация на Android, докато само 91% от потребителите на iPhone 13 биха могли да кажат същото.

Разбира се, има и някои неизненадващи резултати. Поколението Baby Boomer например е най-малко вероятно да има най-новите софтуерни актуализации. Потребителите от поколение Z са най-склонни да ги имат. Освен това хората с по-нови устройства са много по-склонни да имат най-новите актуализации на iOS и Android.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Дигитална трансформация на финансовата индустрия: водещите тенденции за 2022

 

Тагове: