Google разшири рекламната си кампания #BestPhonesForever с нов видеоклип, озаглавен "Спа ден", в който се подиграва с предполагаемата липса на заглавни функции на предстоящия iPhone 15 и очакваното използване на USB-C вместо Lightning порт.

В рекламата iPhone и Pixel са изобразени как релаксират в спокоен спа център сред хавлии и свещи и си говорят, а задните им камери са покрити с резенчета краставица.

"Pixel, един спа ден беше перфектната идея с всички тези предстоящи премиери", казва iPhone, оплаквайки се, че премиерите "стават все по-трудни". След като с умиление си спомня за аплодисментите, които преди 16 години е предизвикала функцията му slide-to-unlock, iPhone продължава:

"Сега ми се струва, че всеки път, когато се обърна, телефони като вас правят неща, които аз не мога, като ефекти на стари снимки, отговаряне на непознати обаждания с изкуствен интелект и превод на съобщения на живо... това е изтощително. Но все още имам няколко трика в ръкава си."

"Какви например?", казва Pixel.

"Това е под секрет. Но, да кажем, че скоро ще използвам USB-C!"

"Най-накрая ще имаш зареждане през USB-C?"

"Какво?", казва iPhone, докато резенчето краставица бавно се смъква от обектива на камерата му. "Откъде знаеш?"

"Късметлийско предположение?", отговаря саркастично Pixel.

"Отпочинете си за 4 октомври", гласи слоганът на рекламата, като препратка към предстоящото събитие Pixel на Google, на което се очаква да бъде представена нова линия Pixel 8, нов часовник Pixel Watch и евентуално актуализации на слушалките Pixel Buds.

Поканите за събитието на Google бяха разпратени ден след като Apple покани медиите и други лица да гледат събитието iPhone 15 "Wonderlust" на 12 септември.

От iPhone 5 насам Apple запазва Lightning порта на iPhone, въпреки че голяма част от индустрията преминава към USB-C. Въпреки това, след като бе подложена на натиск да се съобрази с новите разпоредби, въведени в Европа, Apple сменя Lightning порта на устройствата iPhone 15 с USB-C порт.

С този преход Mac, iPhone и iPad най-накрая ще се зареждат с USB-C, което ще позволи на клиентите на Apple да зареждат своите устройства с това, което на практика се е превърнало във фактически универсален стандарт за зареждане на потребителски мобилни и преносими устройства.

Снимка: Unsplash

Виж още: Pixel 8 Pro ще запази физическата SIM карта и ще добави Night Sight за видео