Помните ли демонстрацията, която направи Google на самоуправляващ се автомобил в края на май тази година? Странно изглеждащият прототип беше бета модел, който нямаше фарове, стопове и други подобни неща, характерни за всеки автомобил, а просто място за тях.

Тази седмица компанията обяви, че ще пусне първата истинска самоуправляваща се кола. Тя няма да се отклонява много от оригиналния макет и няма да има кормило и педали. За съжаление, ако не сте били фен на оригиналния дизайн, вероятно няма да сте особено впечатлени. През последните седем месеца, Google подложи прототипа на редица изпитания с различни аспекти на дизайна, кормилно управление и спирачните сензори и софтуер. Сензорите, които следят пътната ситуация отново ще са събрани в купол на тавана на автомобила.

Днес Google обяви, че търси автомобилен партньор, който да й помогне за реалното производство. Все пак трябва да знаете, че автомобилът е още във фаза на тестване, така че когато се произведе, няма да бъде достъпен в шоурумите по света. От компанията казват, че тестването по обществените пътища ще стартира през следващия месец.

 

Прочетете още: Google иска Android Auto 2.0 да замени изцяло оригиналните системи на авто производителите