Сериалът The Queen`s Gambit определено ни припомни колко велик е шахът, като феновете на вековната игра ги засърбяха ръцете да отиграят някоя партия, а тези, които не знаят правилата, се заеха да ги научат.  
И докато онлайн турнирите са чудесна алтернатива, на някои им липсва усещането да повъртят черно-белите фигури между пръстите си.  
Базираният в Мумбай старт-ъп Square Off ни изненадаха преди време с феноменалния си комплект за шах, който на пръв поглед изглежда съвсем стандартен с една огромна разлика - дъската разполага с технологична иновация, която позволява да откриете опонент онлайн и играта да започне веднага, независимо на какво разстояние сте един от друг. Феновете нарекоха преживяването призрачно, понеже фигурите се местят сами по дъската пред тях.  


Този път Square Off решават нов проблем - дъските за шах, както и да ги въртим, са си обемни, ето защо те предлагат такава, която се навива и побира в стандартна раница. Разбира се, за всяка игра тя е в перфектно състояние, като не са спестени всички технологии и изкуствения интелект, които са запазена марка на Square Off. Единственото, което липсва, са призрачно движещите се фигури, но все пак технологиите имат някакви ограничения. 

 

Виж още: Задава се новият феноменален ъпгрейд на Wi-Fi (ВИДЕО)