HBO Max, стрийминг платформата на WarnerMedia за директен абонамент от потребители, бе представена днес на виртуално събитие, достъпно за гледане в 20 държави. HBO Max събира на едно място за първи път в Европа най-доброто от света на забавленията, свързани с филми, детски програми, риалити формати и оригинални сериали от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network и Max Originals. Услугата заменя съществуващата платформа HBO GO.
Новата стрийминг услуга ще стартира първо в Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Испания и Андора на 26 октомври 2021 г., а няколко месеца след това и в Централна и Източна Европа и Португалия. Плановете за 2022 година включват старт на HBO Max на седем нови пазара: Нидерландия, Турция, Гърция, Исландия, Естония, Латвия и Литва. Така до средата на 2022 г. HBO Max ще е достъпна на 27 територии в Европа.
Като част от онлайн събитието за анонсирането на HBO Max в Европа бе показан първият тийзър на "Домът на дракона" заедно с първи поглед на трейлърите на "Наследници" (трети сезон) и DC сериала Peacemaker, а в специално обръщение актрисата Сара Джесика Паркър обяви, че можем да очакваме продължението на "Сексът и градът – Просто ей така…" през декември. Другата голяма новина е, че феновете и ползвателите на новата платформа ще могат да се насладят на най-новите блокбъстър филми от Warner Bros. в HBO Max само 45 дни след кинопремиерата им. Това ще важи и за България, когато услугата стартира у нас.

"HBO Max идва в Европа, носейки със себе си най-добрите филми и телевизионно съдържание от 100-годишната история на Warner Bros. заедно с HBO, Max Originals, DC и Cartoon Network", споделя Йоханес Лархер, ръководител на HBO Max International. "От "Аз пея под дъжда" до "Матрицата", от "Игра на тронове" до "Мер от Ийсттаун", от "Стюардесата" до "Клюкарката", през "Супермен", "Жокера" и "Бъгс Бъни" и "Скуби-Ду" ние наистина имаме по нещо за всеки в семейството, на което да се наслади и да преживее, докато гледа. Скоро HBO Max ще бъде в 27 територии в Европа и в общо 67 по света – и все още не сме приключили. Още много предстои, тъй като стремежът ни е до 2026 г. да имаме присъствие на 190 територии."
Освен емблематичното съдържание от световна класа HBO Max ще бъде дом на съдържание под марката Max Originals, създадено от най-добрите европейски творци. Предстоящите оригинални европейски сериали включват "Камикадзе" (Дания), Todo lo otro (Испания), "Стига де, Хуан" (Испания), "Гарсия!" (Испания), втори сезон на "Времевите емигранти" (Норвегия), Ruxx (Румъния), The Informant (Унгария), The Thaw (Полша), Still Here (Полша) и много други, които ще бъдат обявени през следващите месеци.


"Ние забавляваме феновете в Европа още от 1991 г., когато стартира първият телевизионен канал на HBO в Унгария. Вече десетилетие присъстваме и с нашите стрийминг услуги с марка HBO. HBO Max е изцяло нова услуга, която ще изведе наследството на HBO на друго ниво, предлагайки подобрено изживяване, много по-широка гама от съдържание от най-доброто за цялото семейство на много атрактивна цена. Щастливи сме да направим платформата HBO Max достъпна за нашите фенове и клиенти в Европа", каза Кристина Сулебак, генерален мениджър, HBO Max за EMEA.


HBO Max идва с нова глобална технологична платформа, носеща със себе си подобрено изживяване за стрийминг с нови продуктови характеристики и функционалности, обслужващи съдържание, съобразено с индивидуалните предпочитания на потребителите чрез персонализирани препоръки. Абонатите също ще могат да персонализират своя HBO Max профил, създавайки свой собствен модел на предпочитано съдържание в платформата. Функцията за родителски контрол също е подобрена, за да се гарантира, че всяко дете гледа съдържание, подходящо за възрастта му.
HBO Max ще бъде достъпна за гледане на редица устройства чрез различни партньори. Директния абонамент за услугата ще се случва през интеграцията с големи партньори за плащане, включително VISA, Mastercard и PayPal.
HBO Max заменя съществуващите стрийминг услуги с марка HBO в 20 територии в Северна Европа, Испания, Португалия и Централна и Източна Европа и ще бъде достъпна както за нови клиенти, така и за съществуващи, независимо дали ползват директен абонамент или такъв през оператор.

Снимки: HBO

Виж още: HBO Max пристига в България през 2022 година