Адаптацията на HBO e очарователно преразглеждане на дилемите, изследвани от оригиналния сериал от 73-та година. Лимитираният сериал от 2021 година разсъждава в пет епизода, обхващащи пет години, върху темите за любовта, омразата, желанието, моногамията, брака и развода през очите на съвременна американска двойка. Съсценаристите Леви и Ейми Херцог изграждат болезнено суров, честен, нежен, трогателен и понякога брутален портрет на двама души, отчаяно опитващи се да намерят начин да живеят и обичат заедно.

Мира (Джесика Частейн) е уверена и амбициозна в работата си, но неудовлетворена от брака си, а съпругът й Джонатан (Оскар Айзък) е заземен и приветлив професор по философия, стремящ се да запази връзката им. През цялото време „Сцени от един семеен живот“ показва една или друга страна на Джонатан и Мира като личности, рисувайки сложните образи на двойка, която в крайна сметка знае, че бракът й не се разкъсва от само едно събитие или недостатък на другия. Това води до крайно честен сериал, позволяващ на зрителя да е третият безмълвен наблюдател в личните разговори между двама души, лутащи се между чувства на омраза и любов.

„За мен вълнуващото както в оригинала, така и в нашата адаптация е, че разглежда брака през обектива на времето, в което хората живеят“, коментира Джесика Частейн, a Оскар Айзък допълва, че „тяхната история се усеща напълно съвременна и определено един от начините, по които Хагай постига това, е разменянето на това, кой е имал афера. Той изследва идеята за ролите - ролите на пола и брачните роли, - как се виждаме в една връзка, какво очакваме един от друг и от себе си“.

„Сцени от един семеен живот“ е адаптация на HBO по едноименния сериал от 1973 година на Ингмар Бергман. Новата продукция е по сценарий и под режисурата на Хагай Леви. Изпълнителни продуценти са Хагай Леви, Майкъл Елънбърг, Ларс Бломгрен, Ейми Херцог (която също е съавтор на епизоди 1 и 5), Джесика Частейн, Оскар Айзък, Даниел Бергман и М. Блеър Бреард. Освен Оскар Айзък и Джесика Частейн в сериала участват и Никол Бехари („Срам“ от 2011), Кори Стол („Къща от карти“) и звездата от Бродуей Това Фелдшу.

Снимки: HBO