На 31 октомври брандът Honor, чиято собственост е на Huawei, ще покаже смартфона Honor Magic 2. Дизайнът му със слайдър определено е необичаен, а зад него залягат последните разработки на Huawei в областта на изкуствения интелект. ИИ асистентът на Magic 2 се казва YoYo и на този етап не е ясно с какви уникални възможности ще блесне пред многобройните си вече конкуренти. Но постиженията на Huawei в сферата на изкуствения интелект напоследък дават заявка за сериозен потенциал.

Що се отнася до хардуерната страна на нещата, Magic 2 по всяка вероятност ще работи с последното поколение чипсет Kirin 980 на Huawei - същия модел, наличен в най-новата серия флагмански смартфони на компанията, Mate 20 и Mate 20 Pro (прочетете нашето ревю). Освен това устройството ще разполага с тройна основна камера с два 16-мегапикселови и един 24-мегапикселов сензор. Предната камера ще е на 16 MP и ще включва два броя TOF (time-of-flight) сензори за 3D лицево отключване.

Любопитният смартфон ще бъде обявен на 31 октомври на събитие, благоразумно планирано ден след това на Apple на 30 октомври.

Тагове: