Миналия месец Lexus разкри собствената си разработка за ховърборд, а по-рано този месец от компанията пуснаха и второ видео, с което се целеше задържане на вниманието върху иновативния проект. Сега най-накрая виждаме работещ ховърборд в току-що пуснатото двуминутно видео.

В него професионалният скейтбордист Рос Макгоурън и негови приятели показват как се кара левитиращият скейтборд. Очевидно овладяването му не много лесно, тъй като са заснети доста падания. Както обяснихме в предишната новина, ховърбордът на Lexus разчита на свръхпроводници и магнити, които работят срещу гравитацията, за да се издигне "дъската" над земята. Парата, която излиза от страните, не е декоративна - това е течен азот, охлаждащ свръхпроводниците до -174 градуса по Целзий - температурата, при която те стават свръхпроводими.

 

 

За да се движи ховърбордът над земята, също така се изисква настилката отдолу да бъде метална, т.е. той не може да се кара навсякъде, а само на определени места. Във видеото се вижда как скейтбордистите се движат във всевъзможни посоки с летящото устройство, но истината е, че скейтпаркът е специално изработен от Lexus за демонстрация на интересната джаджа. Снимките са направени в Испания.

Lexus се подготвя за масово производство на продукта, но той няма да влезе в продажба за годишнината на култовия филм „Завръщане в бъдещето“.

Вижте и процеса на подготовка:

 

 

Прочетете още: Електрическият мотоциклет Victory Empulse TT изминава 225 км с едно зареждане 

 

Тагове: