HTC продължава да е един от най-големите и най-добри производители в света на Android. Компанията е създала някои от най-важните телефони с Android, включително T-Mobile G1 на Google, както и първия смартфон Nexus. През последните години обаче Samsung и други големи компании завзеха огромна част от пазара, което изпрати HTC в една злочеста спирала от парични загуби.

Все пак HTC все още не се е предала и освен бизнеса със смартфони успя да развие един отличен продукт за виртуална реалност - очилата Vive. Тук сякаш всичко е наред, нали? Не, не точно. От Bloomberg съобщават, че тайванският производител обмисля сериозно бъдещето на подразделението си за виртуална реалност. Към момента все още не е определена съдбата му, но вариантите варират от разделяне в отделна компания до цялостна продажба, добавят от Bloomberg, базирайки се на "хора, запознати със ситуацията".

Ако можем да се доверим на тази информация, към HTC вече се е присъединил съветник, с който се обмислят възможните решения - партньорство със стратегически инвеститор, продажбата на бизнеса или отделянето му в нова компания. Говори се дори, че тайванският производител вече е обсъждал вариантите и с Google. В това няма нищо чудно, тъй като взаимоотношенията между двете имат дълга история, която продължава и до днес - HTC е производител на Pixel и вероятно това ще се повтори за Pixel 2. 

Важно е да отбележим, че все още няма нищо официално и дори може да не последват действия.

Тагове: