След като потвърди плановете си да инвестира в нови технологии с надеждата да си гарантира дългосрочен растеж, HTC публикува своите финансови резултати от май 2018 г., като разкрива доста противоречива перспектива.

Продължавайки свободното падане надолу, което компанията отчита досега тази година, приходите през май отбелязаха спад от над 46 процента в сравнение със същия период през 2017 г., достигайки само 82.35 млн. долара в рамките на срока, далеч от онези 152.27 млн. долара, които HTC успя да събере преди дванадесет месеца. Този спад допълнително влошава картината на фона на общите приходи за 2018 г. на компанията досега. В края на краищата за петмесечния период, започващ през януари, HTC е достигнала печалба от едва 448.06 милиона долара, което е спад от над 351 милиона долара в сравнение с 2017 г.

През миналата година HTC регистрира най-лошите си финансови резултати със загуба от 580 млн. долара, въпреки че обяви значително по-високи приходи от сега. Поради тази причина в крайна сметка се предполага, че перспективата на HTC за останалата част от годината далеч не е положителна. Независимо от това, гледайки в краткосрочен план на нещата, компанията може да бъде в много по-успешен период този месец. Независимо от старта на продажбите на шлема HTC Vive Pro VR, започнали през април, предишни доклади твърдяха, че финансовото въздействие на продукта няма да се забелязва до юни. Освен това марката стартира най-новия си флагман на 23 май, което означава, че истинският мащаб на популярността ѝ - или липсата на такава - ще бъде тестван този месец.

Продължавайки напред, краткосрочният фокус на HTC очевидно е да оптимизира бизнеса си за смартфони, за да намали до минимум загубите. Въпреки това, когато се забелязват новите инвестиции на НТС, компанията може да види лек растеж през следващите две години, ако всичко върви по план.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

74 | 23.05.2019
Още от Tech

Умните колонки Made in China доминират пазара

1 | Преди 15 ч.