Huawei разкри булото на следващия си сматфон, който носи името Nova 4. Припомняме, че компанията тийзва новото устройство в продължение на няколко седмици.

Първият голям отличителен белег на устройството е 25-мегапикселовата селфи камера, която е разположена в отвор върху самия дисплей. Samsung анонсира преди седмица смартфон с подобно дизайнерско решение - Galaxy A8s. Отворът в дисплея на Nova 4 обаче е по-малък. Тепърва предстои да разберем дали размерът на въпросния ще окаже някакво влияние върху качеството на снимките.

Другият важен ъпдейт е 48-мегапикселовата основна камера. Nova 4 отново разчита на тройна камера, а процесорът, който захранва устройството, ще бъде Kirin 970. Последният стои в сърцевината и на Huawei P20 Pro.

Новият сензор на Sony IMX586, както вече споделихме, ще бъде 48-мегапикселово чудовище с f/1.8 апертура, вторият 16 MP и f/2.2, а третият сензор за дълбочина 2 мегапиксела и f/2.4 апертура.

Дисплеят на новия телефон е 6.4 инча и ще работи при резолюция 2310 x 1080 пиксела. Рам паметта ще бъде впечатляващите 8 GB, докато тази за съхранение на данни от всякакво естество – 128 GB. За съжаление липсва слот за microSD карта.

Нататък, сензорът за пръстови отпечатъци е разположен на гърба на телефона, а батерията ще бъде с мощност 3750 mAh. Естествено, ще се поддържа и бързо зареждане посредством USB-C. Новото предложение на Huawei ще предлага и 3.5 мм аудио жак, което е генерален плюс за повечето потребители.

Цената на Nova 4 ще бъде около 490 долара (устройството за момента се предлага единствено на китайския пазар). Любопитен за отбелязване факт е, че Huawei ще продава и по-евтин вариант (450 долара), който обаче ще включва 20-мегапикселова основна камера. Очакваме много скоро да научим премиерните дати за Европа и Индия.

7 футуристични музикални инструмента с фантастично звучене (ВИДЕО)

---

56 коледни изненади, подбрани специално за вас (Част 1)