През есента по традиция Huawei възнамеряват да пуснат следващия си топ модел от линията Mate. Естествено в интернет вече циркулират множество спекулации относно дизайна на бъдещия Mate 30. До момента повечето от тях прогнозираха формат на камера модула, аналогичен с този на предшественика му Mate 20, т.е. с правоъгълна форма.

Последният лийк обаче подсказва нещо доста по-различно – четири задни камери, разположени в овал, подобен на този, който използваха Motorola в тяхната G серия.

Доколкото може да се вярва на изтеклите рендъри, четирите камери и LED светкавицата са разположени хиксобразно. Те отново носят култовия бранд на Leica и ще използват специално разработени за Mate 30 SUMMILUX-H обективи. Телекамерата ще поддържа до петкратно оптично увеличение. Спекулира се също така, че новият Mate няма да поддържа 3D лицево разпознаване. Това ще позволи на Huawei да редуцират значително размерите на прореза и да увеличат съотношението „тяло : дисплей“ на новия си флагман.

Mate 30 ще разчита на най-нова генерация Kirin чипсет (985), произведен по 7-нанометрова технология, и ще е екипиран с 5G модем от последно поколение (Balong 5000), което ще позволи на телефона да поддържа две SIM карти с опция за 5G връзка, подобно на очаквания да се появи скоро на пазара Mate 20 X 5G edition.

Прочети още: Как Ким Кардашиян намаза за пореден път от Instagram. И не само тя...