2019 със сигурност e предизвикателна година за Huawei заради забраната за търговия със САЩ. Tова направи набавянето на някои компоненти за продуктите на китайския гигант сложен процес за компанията. Въпреки това Huawei не само че не бе повален, но дори успя да разшири бизнеса си в някои ключови сектори - включително смартфони и безжични мрежи.

Като жест на благодарност към служителите си компанията смята да раздаде бонуси в размер на $286 милиона на над 190 000 работници в 170 държави. Това възлиза средно на над 1500 долара на работник. Според изтекла информация всички с оценка над C и без провинения за нарушаване на сигурността ще получат бонус в размер на заплатата им за октомври.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Макар най-новият флагман на Huawei да е с ограничена наличност в световен мащаб, силното представяне на китайския пазар компенсира споменатото ограничение. Силните продажби през последното тримесечие гарантираха оставането на компанията под номер 2 за пазарен дял с 28%.

Очаква се в бъдеще Министерството на търговията на САЩ да даде специални разрешителни на компаниите, които искат да подновят бизнеса си с Huawei, което би било добре и за китайската компания. Не се знае обаче дали подобни документи ще бъдат издадени и на големите играчи като Google.

Вижте още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност

Тагове: