Новият Surface лаптоп на Microsoft е правилният баланс от мощност, преносимост и дизайн, но той има една съществена слабост - невъзможност да се ремонтира, поне според специалистите от iFixit.

Тъй като лаптопът няма винтове, техниците са били принудени да опитат да отворят устройството, за да се доберат до вътрешните му компоненти, премахвайки алкантра покритието около клавиатурата и тракпада. И тъй като Microsoft са се погрижили този слой да е залепен изключително здраво, практически е било невъзможно той да бъде премахнат, без да се разкъса или да се повредят бутоните от прекомерно загряване с пистолет за нагорещен въздух.

След отварянето става ясно, че отделните компоненти също са трудни за отстраняване. Батерията е здраво залепена за корпуса, което прави замяната й практически невъзможна, без да повредите нещо.

Surface компютрите на Microsoft никога не са получавали много високи резултати, когато става въпрос за ремонтиране - Surface Book, който е от преди няколко години, спечели само 1 от 10 точки рейтинг за ремонтиране. Но този нов компютър се представя дори по-зле: 0 от 10. iFixit съобщават, че лаптопът на Microsoft не подлежи на поправка и неговите компоненти като CPU, RAM или SSD не могат да се сменят, защото са запоени към дънната платка.

Тагове: