Петър Бозаджиев поема функцията на изпълнителен директор на икономическата група "Монбат". Той ще бъде пряко подчинен на Атанас Бобоков в качеството му на главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на "Монбат" АД.

През последните пет години в позицията си на финансов директор г-н Бозаджиев участва активно в развитието и устойчивия растеж на икономическата група, която от пазарна капитализация 96 милиона евро през 2012 достига 227 милиона евро към настоящия момент.
Той също така ще поеме позицията на главен мениджър на Monbat holding GmbH - компанията, отговорна за новопридобитите компании в областта на литиево-йонните батерии - Gaia и EAS Germany.

Новият изпълнителен директор на "Монбат" има дългогодишен опит в областта на корпоративно управление и бизнес трансформации благодарение на ръководната си дейност в PwC Consulting, IBM Global Business Services и KPMG Operational Restructuring.

Виктор Спириев заема позицията на групов финансов директор на групата "Монбат". Отговорностите му като част от финансовия екип на "Монбат", "Приста Ойл" и старши съдружник в PriceWaterhouseCooper до момента включваха бизнес планиране, управленска отчетност и мениджмънт рипортинг, краткосрочно и дългосрочно структуриране, планиране и управление на финансови ресурси, управление и финансово контролиране на бизнес процеси.

Тагове: