От 15 февруари 2017 г. Калин Димчев поема поста изпълнителен директор на Майкрософт за България, Македония и Косово. След три години и половина в компанията досегашният изпълнителен директор Петър Иванов продължава професионалното си развитие извън Майкрософт.

Калин Димчев има над 15-годишен управленски опит в редица компании и индустрии. Преди присъединяването си към Майкрософт заема поста Country Leader на IBM за България и Украйна. Преди IBM Калин Димчев е бил заместник изпълнителен директор на Евроинс, отговарящ за продажбите и финансите на дружеството.

„В ерата на дигиталната трансформация компаниите преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си, мотивират служителите си и оптимизират процесите си посредством облачните технологии. Мисията на Майкрософт е да предостави възможности на всички хора и организации да постигнат повече. Заедно с целия екип на Майкрософт ще работим за реализирането на тази мисия“, заяви Калин Димчев.

Калин Димчев има бакалавърска степен по бизнес администрация от Dowling College в Ню Йорк, САЩ, а е специализирал и в London Business School.

Виж още: Windows 10 е най-сигурната версия на платформата - американските шпиони също я ползват

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Фотографската чанта на People of Sofia и любовта към портретите

2 | Преди 12 ч.