Партньорската фирма на Apple – Wistron, – чиято дейност е обвързана с производството на iPhone – е съобщила, че спират дейност, понеже в завода е възникнал бунт и са нанесени щети за над 60 милиона щатски долара.  
Според различни източници силовият протест е дело на работници в завода, а причината е, че обещаните им заплати не са изплатени. Така например при постъпване на младши инженери им е обещана заплата от около 280 долара месечно, докато всъщност в продължение на няколко месеца зает на тази длъжност е получавал малко над половината от сумата.

Подобна е била ситуацията и при други отдели и затова в бунта са взели участие над 2000 човека, а над 100 от тях са били арестувани от полицията. Унищожени са мебели, техника, има изпочупени прозорци, като дори са направени опити да се подпалят автомобилите на компанията.  
От Wistron са отрекли, че щетите са нанесени от служители на компанията, като увериха, че всички ще си получат договорените заплащания.  

Това далеч не е първият случай на недоволство от служители, свързани с технологични гиганти, като през последните няколко месеца се съобщават най-различни нарушения, свързани с работните процеси и заплащания.  

Снимки: TOI Bengaluru

Виж още: YouTube и Gmail се сринаха, Google изпитва проблеми в световен мащаб 

Тагове: