Microsoft се присъедини към останалите компании, които интегрираха дистанционния начин на работа в своите дългосрочни планове.

От технологичния гигант нарекоха тази своя стъпка създаване на „хибридни работни места“, защото ще се прилага по индивидуални разписания при различните отдели и служители. Всеки от тях ще получи възможност да работи отдалечено „за по-малко от 50%” от работната си седмица, а някои от тях след специална преценка на ръководителите си ще могат напълно да извършват своите задължения дистанционно. Повечето екипи на компанията все още работят предимно от домовете си поради усложненията в пандемичната обстановка.

Този начин на работа би променил изцяло бизнес климата в САЩ, защото ще позволи на много служители да се преместят в по-малки населени места. Въпреки че компаниите няма да поемат разходите за самата релокация, то битовите разходи ще бъдат все пак за нейна сметка. Напливът към градовете покрай Силициевата долина е толкова утежнен, че през последната една година е регистриран 17% ръст на хората, живеещи на улицата или в автомобилите си – цифра, която е рекордна за последните две десетилетия.

Снимки: shutterstock

Виж още: Apple представи семейството на iPhone 12 с акцент върху 5G, OLED и iPhone 12 mini (ВИДЕО)

Тагове: