Новият смартфон от серията nova 10 наследява емблематичния ѝ Star Orbit Ring дизайн и предлага нови характеристики на българските потребители. Сред тях е 108-мегапикселовата система за изображения, която разкрива невиждани досега детайли.

HUAWEI nova 10 SE разполага още с 6.67-инчов OLED HUAWEI Full-view дисплей с резолюция 2400 x 1080 пиксела, 90 Hz честота на опресняване и до 270 Hz честота на дискретизация, което позволява възпроизвеждането на ярко и детайлно съдържание с прецизна точност. Широкият дизайн на екрана се отличава с ултра тесни рамки, които създават впечатляващото 91.85% съотношение екран към тяло. Смартфонът поддържа и водещия в индустрията 66 W HUAWEI SuperCharge и е оборудван с издръжлива 4500 mAh батерия.

Стил и изящност в дизайна


Дизайнът Star Orbit Ring създава блясък, подобен на диамантено покритие. Другата забележителна характеристика на телефона е Starry Flash Craft финишингът на гърба, който отговаря за матовия вид и усещане при докосване. Покритието против пръстови отпечатъци (AF) противодейства на петна, масла и вода, а повърхността е силно устойчива на ежедневно износване и надраскване. HUAWEI nova 10 SE се предлага в три смели и свежи цвята: Starry Silver, Mint Green и Starry Black.

108 MP портретна камера с висока резолюция за улавяне на всеки детайл


Серията HUAWEI nova винаги е получавала признание за страхотната си мобилна фотографска технология. Всяко ново поколение телефони идва със значителни нови подобрения и HUAWEI nova 10 SE продължава това наследство със своята 108 MP система за изображения и алгоритъм за комбиниране на множество кадри и осигурява висока производителност в широк диапазон от сценарии за снимане. Независимо дали сте в ярка или слабо осветена среда, на закрито или на открито, можете да сте сигурни, че HUAWEI nova 10 SE винаги ще улови най-добрите сцени.

Модулът на камерата на HUAWEI nova 10 SE включва 108 MP основна камера, която поддържа широка бленда f/1.9 за подобрено размиване на фона при снимане на портрети. Благодарение на технологията 9 в 1 Pixel Binning, камерата е в състояние да възпроизвежда с максимална точност дори дребни детайли и фини черти като цвят на косата и кожата, с увеличен динамичен диапазон и оптимизирани ярки и тъмни области. Алгоритъмът за сливане на няколко кадъра в RAW домейн осигурява безпроблемна и мощна производителност, като комбинира няколко кадъра в един чрез алгоритми за обработка на качеството на изображението на ниво пиксел. В режим High-Res Shot портретните изображения остават чисти и ясни, дори след като бъдат увеличени. HUAWEI nova 10 SE разполага и с 8 MP ултраширокоъгълна основна камера, която поддържа до 112° зрително поле, както и 2 MP макрокамера, която улавя изцяло ново ниво от детайли.

Алгоритъмът за комбиниране на множество кадри в RAW домейн взаимодейства с технологията за намаляване на шума при снимане, за да гарантира най-високо качество в изображенията от всички типове. Снимките, направени в слабо осветени среди като нощните кадри например, се отличават с по-малко шум в изображението, оптимизирана яркост и увеличен динамичен диапазон, разкривайки детайли, които преди това може да са останали незабелязани. HUAWEI nova 10 SE автоматично идентифицира задно осветени среди и увеличава контрастите, за да подобри изживяването при снимане. При активиран HDR портретните снимки, направени в подобна среда, се характеризират с високо ниво на яснота, с ярко изобразени детайли и изражения на лицето.

HUAWEI nova 10 SE разполага и с 16 MP широкоъгълна предна камера, която предлага задвижвани от AI функции, специално адаптирани за селфита. Технологията 4-in-one pixel fusion отговаря за това селфитата да бъдат зашеметяващи дори в среда с ниска осветеност, а камерата автоматично превключва на широкоъгълен режим, когато е необходимо, разширявайки зрителното поле до 90° за групови снимки, така че всеки лесно да се побере в кадър.

Иновативно заснемане на влогове
Влоговете се превърнаха в един от основните начини, по които младите хора изразяват себе си и споделят живота си. HUAWEI nova 10 SE поддържа безпроблемно превключване между предната и основната камера, за да гарантира, че кадрите ще останат непрекъснати и че всичко се записва в рамките на един видеофайл, което прави създаването и споделянето на съдържание лесно и удобно. Dual-View Video ви позволява да заснемате сцени с изглед на разделен екран и да улавяте собствената си реакция, докато сцената се разгръща пред вас – две перспективи едновременно.

HUAWEI nova 10 SE се свързва и работи безпроблемно с HUAWEI WATCH 3, HUAWEI WATCH GT/FIT сериите и HUAWEI Band устройствата, което ви позволява да снимате дистанционно чрез преносимо устройство и да участвате в кадъра.

Дълъг живот на батерията, отлични гейминг функции
HUAWEI nova 10 SE идва с нов и удължен живот на батерията, възможности за игри, функции за забавление и смарт комуникации, носейки вълнуващи изживявания, които днешните млади потребители очакват.

Смартфонът поддържа 66 W HUAWEI SuperCharge за водещо в индустрията бързо зареждане, станало възможно благодарение на използването на чисто нова технология за зареждане с ниско напрежение. Необходими са само 38 минути, за да заредите телефона до пълния му капацитет, а според лабораторните тестове на Huawei напълно заредена батерия поддържа до 12 последователни часа видео предаване, което ви дава забележително спокойствие, когато сте навън. По отношение на игрите HUAWEI nova 10 SE се предлага с Touch Turbo, което подобрява реакцията при докосване на дисплея, както и 10-точкова супер сензорна технология, 90 Hz честота на опресняване и 270 Hz честота на дискретизация, за да се гарантира, че всяко докосване ще бъде отчетено.

Удобство и сигурност с EMUI 12
Като операционна система за смарт устройства от следващо поколение EMUI 12 дава на HUAWEI nova 10 SE инструменти за свързване и взаимодействие с широк набор от устройства. HUAWEI nova 10 SE също така предлага функция за защита на поверителността на екрана на високо ниво. Когато споделяте екранна снимка, можете да изберете AI Privacy Protection за автоматично скриване на чувствителната информация в изображението и предотвратяване на разкриването ѝ. Защитата на поверителността също е достъпна при споделяне на снимки, което не позволява на получателя да получи местоположението, модела на устройството и времето за заснемане. Телефонът също може да филтрира реклами в приложенията, за да създаде безопасна и здравословна среда при сърфиране в интернет.
Почти всички от любимите ви глобални и локални приложения може да намерите в AppGallery, а за останалите можете от нея да свалите приложението Gspace и да ги инсталирате през него.

Цени и наличности
HUAWEI nova 10 SE може да намерите в търговската мрежа на препоръчителна цена от 749 лева или със съответните абонаментни планове на мобилните оператори.

Повече информация за продукта може да намерите тук.