Освен новите лаптопи Inspiron 7000 на 29 август Dell представи и интригуващ нов 14-инчов chromebook. Макар и скъп на фона на традиционно евтините Chrome OS устройства със стартовата си цена от 600 долара, Inspiron Chromebook се доближава по хардуер и изработка до истинска работна машина.

Дизайнът му наподобява този на новите Inspiron-и с корпус от алуминий и също като тях позволява да вземете екрана в ръце, за да го използвате като таблет. 14-инчовият дисплей е с резолюция 1080 x 1920. Подобренията в дизайна включват и нова система за контрол на топлоотделянето, целяща оптимална работна температура. Конфигурацията включва процесор Core i3, 4 GB RAM памет и до 128 GB пространство.

Наличните портове са два USB-C 3.1, един USB-A, слот за microSD карта и жак за слушалки. Любопитно е наличието на активен стилус в специален слот в шасито на компютъра. С него можете да пишете и рисувате, макар и не с прецизността на специално разработен стилус като S-Pen на Samsung.

С цена и качество над типичните 300-доларови chromebooks, но под тези на Google Pixelbook, машината на Dell покрива една липсваща досега ниша при този вид компютри.

Тагове: