Когато някое приложение на телефона ви не работи, вие обикновено го затваряте, отваряте повторно, рестартирате телефона си и накрая (може би) се отказвате. Според Instagram обаче трябва просто да покажете раздразнението си като... го разтръскате? Ръководителят на социалната мрежа Адам Мосери сподели за новата функция Rage Shake, която ще позволи на потребителите да съобщават за проблеми, които изпитват с приложението, само с едно разклащане. Мосери твърди, че това е един вид “сигнал”, който ще помогне на компанията да даде открие грешките и други несъответствия в приложението.

Заедно с това беше разкрита и функцията за изтриване на определени снимки от поредица. При тази функция вече няма да е необходимо да изтриете целия пост, а да изберете от падащото меню edit, след което да превъртите до конкретната снимка, която желаете да премахнете, и чак тогава да натиснете delete. Важно е да се запомнят стъпките, иначе ще трябва да започнете от самото начало.

И не на последно място, стана ясно, че приложението Threads отива в историята. Ако не знаете каква е идеята му: Threads беше за Instagram това, което е Messenger за Facebook. Проблемите на Threads бяха няколко: от една страна, нямаше изпипан интерфейс, от друга страна - можеше да се използва само с група от Close friends. Въпреки че приложението има над 13 милиона изтегляния, не е ясно всъщност колко хора са го използвали. Онези, които все пак са намерили нещо привлекателно в него, ще могат да го използват до края на годината, след което профилите ще бъдат отхвърлени, приложението ще изчезне от AppStore и GooglePlay, а всички дружно ще могат да продължат да си пишат в Instagram или Facebook.

Снимки: Shutterstock

Виж още: И Instagram започват да предлагат text-to-speech