Един от първите анонси на Facebook заедно с новообявеното име Meta показва продължаващите хардуерни аспирации, насочени към свързването на нашия дигитален и физически свят. Залагайки върху плановете си за VR и AR, Facebook обяви и нов хардуерен продукт. Той е умен часовник и едва ли някой е изненадан, че от него ни гледа камера.

Най-напред препратка към него бе открита в приложението Facebook View, което всъщност е създадено да се използва заедно с Ray-Ban Stories – пуснатите наскоро умни очила, които бутиковата компания разработи заедно с Facebook.

Със своите заоблени ъгли и квадратен дисплей часовникът на Facebook прилича на Apple Watch, но някои разлики се набиват на очи веднага.

Основната е наличието на камера, скрита в прорез в долната рамка. Тенденцията Facebook да добавя камери във всеки свой хардуер е тревожна (само в Ray-Ban Stories има две такива), но не е изненадваща, тъй като компанията има много услуги, базирани около видеочатовете.

Правенето на снимки с часовник, свързан към телефона, не е необичайно, но наличието на отделна камера в него не се вижда често. Тя може да даде допълнителна функционалност спрямо другите модели, тъй като ще позволи видеоразговори без самия телефон. Очакваме часовникът на Facebook да се появи през следващата година.

Снимка: Facebook

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер

 

Още от Tech