От известно време се говори, че Instagram ще позволят на потребителите си да качват по-дълги видеа. И от днес IGTV е факт - отделно приложение, в което можете да гледате дълги вертикални видеоклипове. Ще има и специално отделение за IGTV в главното приложение на Instagram. Можете да изтеглите IGTV както на Android, така и на iOS.

Главният изпълнителен директор на Instagram Кевин Систром споделя, че идеята на новото приложение е видеата да се отделят от снимките. Всеки, който иска да гледа видеоклипове, просто ще влиза в IGTV. TV е точно, защото е като телевизия – отваряш приложението и започваш да гледаш. Засега няма да има реклами в IGTV, но това няма да продължи дълго.

В началото видеата ще могат да са по 10 минути, като само по-големите акаунти ще могат да качват едночасови такива. След време обаче компанията най-вероятно ще направи така, че всички потребители да могат да качват съдържание без ограничение на дължината му.

IGTV ще бъде конкурент на YouTube

На представянето на новото приложеине се появиха и големите инстаграм звезди – известният стиймър на Fortnite Ninja, Кейт Остин, Леле Понс и други. Понс сподели, че ще започне ново кулинарно предаване по IGTV, като тя е само една от многото влогъри, които очакваме да започнат да качват редовно видеа в платформата. Instagram няма да плаща на никого за това. Понс казва, че въпреки IGTV няма намерение да спира да качва ежеседмичните си видеа в YouTubе.

С този ход Instagram иска да предизвика YouTube – мястото, където повечето хора отиват да гледат видеа. YouTube обаче има голямо предимство, защото има голям брой влогъри, които получават приходи от платформата. Освен това YouTube разполага с отлични алгоритми, които насочват потребителите към видеа, които ще им харесат.

Instagram има интересен подход. Приложението ще е удобно за ползване особено на телефон заради вертикалните видеа. Дали IGTV обаче ще просъществува успешно? Вие как мислите?

Тагове: