Трябва да се признае на Apple, че успя да превърне скучния прорез в интелигентен начин за показване на бърза информация като например възпроизвеждане на мултимедия и таймер, както и за показване на известия за предупреждения за изтощена батерия или за прехвърляне на информация чрез AirDrop. Беше само въпрос на време Dynamic Island да премине в полето на Android в естествен вид и Realme току-що го направи. Китайският производител на телефони официално представи първия телефон с Android с функция, подобна на Dynamic Island.

Realme я нарича Mini Capsule и тя е водещата функция на Realme C55 - най-новият отговор на компанията на най-добрите достъпни телефони с Android. Мини капсулата с форма на хапче на Realme C55, подобно на тази на iPhone 14 Pro крие 8 МР камера с дупка и прави неща като показване на използването на данни от телефона, броя на стъпките ви и състоянието на заряда на батерията, въпреки че последното донякъде дублира функцията на индикатора за батерията в горния десен ъгъл на екрана.

За момента устройството е налично в Индонезия на базова цена от 2 499 000 рупии, или около 160 долара, което ви осигурява 6 GB RAM и 128 GB вътрешна памет. Конфигурацията с по-голяма памет струва 2 999 000 рупии (приблизително 195 долара). Франсис Уонг от Realme Europe също разкри в Twitter, че телефонът ще бъде пуснат на пазара в Европа.

Концепцията беше загатната от вицепрезидента на Realme Мадхав Шет миналия месец в Twitter, въпреки че туитът бързо беше изтрит. Но преди това компанията си играеше с идеята още от септември миналата година, когато поиска идеи от феновете на Realme за това как да клонира Dynamic Island на Apple.

Подобно на останалите бюджетни модели на Realme, C55 има типичните спецификации, които бихте очаквали да намерите в достъпни телефони. Под капака му се намира двугодишният процесор Helio G88 на MediaTek. Той е оборудван с 6.72-инчов FullHD+ дисплей, който може да работи с честота до 90 Hz. Работата се поддържа от батерия с капацитет 5000 mAh, която поддържа скорост на зареждане до 33 W, използвайки стандарта SuperVOOC.

На гърба има 64MP основна камера и сензор за дълбочина. Включва също 3.5 мм жак за слушалки и поддръжка на NFC. Очаква се Realme C55 да постави началото на вълна от клонинги на Dynamic Island сред телефоните с Android. Въпреки че това е противоречива постъпка, тя ще бъде добре дошла добавка към постоянно разширяващия се арсенал от функции на Android.

Снимка: Francis Wong (Twitter)

Виж още: Ето как ще изглежда Android версията на Dynamic Island 

Тагове: