Моделите iPhone 15 Pro на Apple ще се предлагат с нова опция за максимална памет от 2 TB, твърди нов слух, идващ от Китай.

Според акаунта за агрегиране на новини yeux1122 в корейския блог Naver източник на доставчика е потвърдил, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще се предлагат с двойно по-голям максимален капацитет за съхранение от моделите iPhone 14 Pro.

Освен това сайтът MacRumors е открил акаунт в Weibo, който е публикувал през уикенда същото твърдение, като същевременно е добавил, че Pro моделите вероятно ще започнат с минимум 256 GB памет, а не със сегашния базов капацитет от 128 GB при моделите iPhone 14.

Съгласно последните прогнози Apple ще може да поддържа четири налични нива на съхранение - 256 GB, 512 GB, 1 TB и 2 TB. Такива увеличения на капацитета за съхранение биха могли да съвпаднат и със слуховете, че Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 15 Pro тази година.

Както репортерът на Bloomberg Марк Гърман, така и технологичният анализатор Джеф Пу твърдят, че очакват повишение на цените на тазгодишните Pro модели. Пу смята, че цената на iPhone 15 Pro може да започне от 1099 долара, което е повече от началната цена на iPhone 14 Pro, която е 999 долара. Ако това е вярно, цената на iPhone 15 Pro Max може да започне от 1199 долара.

Разбира се, възможно е и слухът за 2 TB да не отговаря на истината и Apple просто да увеличава цената на устройствата, за да увеличи приходите си на фона на спада на пазара на смартфони. Имайте предвид, че миналата година се говореше, че моделите iPhone 14 Pro също ще се предлагат във вариант с 2 TB, но това не се случи.

Apple за първи път добави опция за съхранение на 1 TB за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max през 2021 г. Новата опция се дължеше най-вече на новите функции на камерата като например ProRes видео, което консумира значително повече място за съхранение от обикновените видеоклипове.

Например, за да запишете ProRes видео в 4K при 30 кадъра в секунда, е необходим модел iPhone 14 Pro с капацитет за съхранение 256 GB, 512 GB или 1 TB. Записът на ProRes видео е ограничен до 1080p при 30 кадъра в секунда на моделите iPhone 14 Pro с капацитет за съхранение 128 GB. Ако Apple наистина увеличи базовата памет на iPhone 15 Pro до 256 GB, всички модели ще могат да записват ProRes в 4K при 30 кадъра в секунда.

Ще разберем със сигурност какво е подготвила Apple за iPhone 15 Pro след малко повече от месец. Според Гърман годишното събитие на Apple за iPhone се очаква да се състои или във вторник, 12 септември, или в сряда, 13 септември.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Дебютът на iPhone 15 - вероятно на 13 септември

 

Тагове: