Според източници, запознати с плановете на компанията, Apple ще представи най-новата си серия iPhone 15 на специално събитие на 13 септември.

Обикновено технологичният гигант провежда събитието си за представяне на iPhone във вторник или сряда в средата на септември. В новия доклад се твърди, че операторите са казали на служителите си да не си вземат отпуск на 13 септември заради "значителен анонс на смартфон". Apple не е потвърдила официално датата.

Ако Apple следва обичайния си график, предварителните поръчки за линията iPhone 15 вероятно ще започнат на 15 септември, а предлагането на дребно ще започне на 22 септември. Миналата година iPhone 14 беше пуснат за предварителни поръчки на 9 септември и се появи в магазините на 16 септември.

Очаква се на септемврийското събитие Apple да обяви четири нови модела iPhone 15, включително 6.1-инчов iPhone 15, 6.7-инчов iPhone 15 Plus, 6.1-инчов iPhone 15 Pro и 6.7-инчов iPhone 15 Pro Max.

По-рано съобщихме, че се твърди, че Apple обмисля да повиши цената на предстоящите си модели iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Неназованите източници твърдят, че въпреки очаквания спад на пазара на смартфони Apple цели да увеличи приходите си чрез повишаване на цените на своите модели iPhone от висок клас.

Говори се, че iPhone 15 и iPhone 15 Plus от по-нисък клас ще получат няколко функции, които досега бяха ексклузивни за линията Pro, като Dynamic Island и 48 МР камера. А iPhone 15 Pro може да използва комбинация от бутона за захранване + бутона за действие, за да изключи устройството или да го рестартира принудително.

Макар че през последните години Apple успява да избегне големи забавяния при пускането на пазара, някои модели iPhone 15 може да се появят на по-късна дата за пускане на пазара на дребно от обичайната поради докладвани проблеми във веригата за доставки и производствени предизвикателства тази година. Анализаторите остават разделени по въпроса доколко ограниченията в доставките могат да повлияят на новите iPhone-и.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кое печели повече - продуктите или услугите на Apple?

 

Тагове: