На фона на все по-задълбочаващите се проблеми на технологичните гиганти името на Apple някак си убягва на всички. Означава ли това, че любимците от Купертино не са правили рискови инвестиции? Затова ли се бавят с шлема за смесена реалност и автономното превозно средство? Ето защо не е изненада, че все пак слуховете се опитват да завъртят някаква интрига и този път тя беше доста солидна: британският таблоид The Daily Star публикува информацията, че Apple са изразили желания да закупят отбора Manchester United за около 7 милиарда долара.

 
Първата асоциация е, че компанията така се поувлякла покрай случващото се в собствения си сериал Ted Lasso, че може би е искала наистина да премине през менажирането на един силен английски отбор. Вътрешен източник, запознат със ситуацията, обаче отрече подобни слухове. От 2005 г. мажоритарен собственик на Червените дяволи е семейство Глейзър, като в началото на седмицата бе съобщено, че бордът планира да „проучи стратегически алтернативи“, включително потенциална продажба на клуба. Нещата съвсем се усложниха от факта, че звездата Кристиано Роналдо ще напусне клуба.  
Все пак Apple не са съвсем отдалечени от спорта - доказателство за това е партньорството им с MLB за излъчване на ежеседмичния двоен мач Friday Night Baseball по Apple TV+ през редовния сезон 2022 г. Освен това платформата ще бъде ексклузивен доставчик на игри от MLS за следващите 10 години. Други слухове сочат, че Apple също се смята за лидер в правата за стрийминг на неделната програма на NFL от следващия сезон. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Apple ще инвестират около половин милиард долара в сателити