Според документи, прегледани от сайта CNET, Иванка Тръмп е предвидена да говори на изложението CES 2020. Предполага се, че тя е посочена като водещ оратор в панела с президента на Асоциацията за потребителски технологии Гари Шапиро.

CNET заявява, че дъщерята на президента Тръмп ще изнесе речта си в сряда, 8 януари, в 3:00, въпреки че нито CTA, нито Белият дом все още са обявили това.

Иванка Тръмп вече е участвала с няколко технологични инициативи като част от администрацията на Тръмп. Както посочва CNET, тя се присъедини към изпълнителния директор на Google Сундар Пичай при обявяване на инициативата за работни места в технологичния сектор през октомври и придружи президента Тръмп на посещение в производствено съоръжение на Apple през ноември.

Все пак фактът, че тя ще изнесе реч на CES, е малко неочакван най-малкото защото това е доста специализиран IT форум. Ако слухът е верен, можете да очаквате новото издание на CES да бъде особено шантаво, поне на 8 януари, когато ще видим и чуем дамата.

Иванка отдавна се занимава с бизнес, но досега не е действала в технологичния бранш. Почти веднага след завършването на икономическия факултет на Пенсилванския университет тя е включена във висшия мениджърски ешелон на компанията Forrest City, занимаваща се с недвижими имоти. Оттам тя преминава в маркетинговия отдел на компанията Dynamic Diamond Corp, специализирана в продажбата на диаманти. По-късно основава собствена фирма за производство на бижута Ivanka Trump Collection. Скоро фирмата започва да произвежда и женско облекло и обувки, която е рекламирана от самата Иванка като манекен.

Виж още: И най-обсъжданият в Twitter сериал за годината е...