Екипът на iFixit разглоби новия Google Pixel 3 с научна цел - а именно да установи какви компоненти има вътре и да оцени колко е сложна евентуалната поправка на смартфона.

В хода на работата техниците се натъкнаха на любопитно откритие - OLED екран от LG Display. Това е интересно, защото при миналогодишните Pixel 2 и Pixel 2 XL екраните бяха съответно на Samsung и LG, докато тази година производителите буквално са разменени.

Говори се, че LG Display е постигнала значителен напредък при своите OLED панели и вече е способна да се съревновава със Samsung. За това говори както Pixel 3, така и договорът на компанията с Apple за доставки на гъвкави OLED панели.

Иначе ситуацията с поправката на Pixel 3 е доста заплетена. С оценка едва 4 от 10 iFixit наблягат на следните препятствия: подмяната на дисплея изисква пълно разглобяване на смартфона; задният стъклен панел трябва да бъде внимателно отлепен и след това отново залепен, за да получите достъп до компонентите.

Употребата на уплътнения и лепила с цел осигуряване на водоустойчивостта на устройството допълнително усложнява поправката, макар и да е оправдана. Освен това, отбелязва iFixit, стъклото на предния и задния панел предполага риск от счупвания при изтърване.

Пълното видео с разглобяването на Pixel 3 може да изгледате долу.

Тагове: