Сайтът Android Police компилира списък с всички нови функции в смартфоните Pixel 3 и Pixel 3 XL, които ще бъдат налични и в техните предшественици. Включени са и функциите, които остават ексклузивни за новите модели. Ето ги и тях.

Нови функции, които ще са налични при старите Pixel-и

Портретно замъгляване

Можете да променяте както фокуса, така и замъгляването на боке ефекта. Функцията вече работи на Pixel 2 по неофициални пътища и скоро ще бъде пусната официално от Google.

Night Sight

Софтуерната светкавица, която впечатли всички на премиерата на новите Pixel-и, ще бъде достъпна и за Pixel 1 и 2.

GMail Smart Compose

Функцията ви спестява време, докато пишете имейли, като дава препоръки за думи, контакти и др. Тя ще бъде достъпна за всички Pixel-и.

Playground

Приложението за AR стикери на Google скоро ще бъде налично за Pixel и Pixel 2.

Duplex

Тази функция позволява да автоматизирате обажданията през Google Assistant, да назначавате срещи и да проверявате работното време на магазини. Доколкото разбираме, засега тя ще е достъпна само в САЩ.

Call Screen

С тази функция асистентът може да отговаря на повиквания вместо вас, запитвайки кой се обажда. След това ви се показва транскрипция и начини, по които можете да отговорите. Идния месец функцията ще е достъпна за всички Pixel-и.

Ексклузивни функции за Pixel 3

Pixel stand

Старите Pixel-и няма да поддържат функциите на зарядното Pixel Stand, тъй като не предлагат безжично зареждане. Pixel Stand превръща смартфона в нещо като смарт тонколона с екран, предлагайки функции от Google Home Hub.

Панорамни селфита

Старите Pixel-и не разполагат с широкоъгълна предна камера като Pixel 3, което обяснява липсата на тази функция.

Top Shot

Top Shot позволява да изберете най-хубавата снимка от серия кадри, заснети преди, по време на и след снимането. Функцията работи с помощта на визуалния процесор на Pixel 3, Pixel Visual Core, което обяснява нейното отсъствие в по-старите модели.

Photobooth

Режимът Photobooth позволява на Pixel 3 сам да снима селфита, засичайки изражението на лицето ви. По една или друга причина той остава ексклузивно за новия смартфон.

Motion Auto Focus

Тази функция съсредоточава фокуса на камерата върху един движещ се обект, следейки го през цялото време независимо от вашето или неговото движение. Тя няма да е налична при старите Pixel-и.

Super Res Zoom

Функцията комбинира няколко кратки експозиции, за да се получи изострено и увеличено изображение - нещо като HDR, но вместо разширен динамичен обхват целта тук е улавяне на фините детайли. Възможно е функцията просто да не е по силите на старите Pixel-и или да разчита на новия камера-процесор, поради което няма да е налична в тях.

Lens Suggestions

Разширената функционалност на Google Lens позволява разпознаване на QR кодове, телефонни номера и друга информация директно през камера-приложението. Тя ще си остане ексклузивна за Pixel 3 и Pixel 3 XL.

Flip to Shh

Телефонът или алармата звънят упорито? Просто го хващате и го преобръщате, за да млъкне. Засега това удобство остава само за притежателите на Pixel 3 и Pixel 3 XL.

С това обзорът приключва. Повече за новите смартфони на Google може да прочетете вдясно.

Тагове: