Изпълнителният директнор на HTC напусна своя пост в компанията. През 2012 г. Чиалин Чанг се присъединява към производителя на смартфони, като първоначално заема позицията на главен финансов директор (CFO).

След като компанията продължи да отчита загуби цели десет поредни тримесечия, изпълнителният директор е подал оставката си, като официалната причина, която се посочва, е свързана с личната му кариера. Очакванията са, че по-късно през тази година Чанг ще основе собствен стартъп за изкуствен интелект (AI). 



Въпреки че в средата на миналата година излезе флагманът HTC U11, който получи позитивни отзиви от потребители и експерти, положението на компанията не се подобри, съобщават от Phonearena. На 29 април 2011 г. една акция на HTC струва 44.56 долара, като сегашната цена е едва 2.03 долара. Въпреки лошите финансови резултати не трябва да забравяме, че през 2017 г. Google придоби мобилната дивизия на HTC, като последните получиха 1.1 млр. долара от сделката. Освен частта по изработка на смартфони Google получи права над някои от патентите на HTC и нае част от хората, които са участвали в разработката на устройствата Pixel.

Към този момент от HTC не споменават дали има заместник на Чанг, но силно се надяваме в бъдеще да видим компанията в старата ѝ светлина на един от най-добрите производители на смартфони в света.

Заглавна снимка: Android Central

Тагове: