Светът до голяма степен пропуска флагманите Ultra на Xiaomi, които иначе биха се конкурирали с най-добрите устройства с Android. Например Xiaomi 13 Ultra и Xiaomi 12S Ultra бяха пуснати в ограничен брой в световен мащаб. Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro пък бяха пуснати на пазара в Китай, въпреки че все още няма официална информация за глобалната им премиера. Въпреки това Xiaomi върви напред, тъй като изтекоха спецификации за Xiaomi 14 Ultra и те ни казват какво да очакваме от камерите на телефона.

Профилът Digital Chat Station обсъжда спецификациите на камерата на неуточнен флагман, за който сме твърдо убедени, че е Xiaomi 14 Ultra.

Като имаме предвид, че това са слухове и спекулации, очакваме Xiaomi 14 Ultra да бъде оборудван с четворна 50MP задна камера, подобно на тази на Xiaomi 13 Ultra. Голямата промяна обаче ще бъде използването на променлива бленда на основната камера, варираща от f/1,6 до f/4,0. Това би било подобно на диапазона от f/1,42 до f/4,0 на Xiaomi 14 Pro и значително подобрение в сравнение с опциите за двойна бленда от f/1,9 или f/4,0 на Xiaomi 13 Ultra.

Освен това профилът Digital Chat Station споменава в отделна публикация, че естествените фокусни разстояния на камерата ще бъдат 0,5x, 1x, 3,2x и 5x.

Това, което би било уникално при Xiaomi 14 Ultra, е, че той може да има стъклен корпус, тъй като се тестват много прототипи от този вид. Това не отхвърля възможността за пластмасово-кожен гръб, но дава известна надежда на потребителите, които искат нещо различно. За справка Xiaomi 13 Ultra се предлага в шест различни цвята, но всички те са с пластмасово-кожен гръб.

Допълнителни подробности за Xiaomi 14 Ultra все още не са известни. Все пак можем основателно да очакваме, че той ще дойде с Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC и новия HyperOS UX на Xiaomi, подобно на останалите модели от серията Xiaomi 14. Надяваме се, че Xiaomi ще обмисли пускането на телефона в световен мащаб през следващите месеци.

Снимка: Unsplash

Виж още:  Xiaomi SU7 е дебютната е-кола на компанията - ето я в цялата ѝ технологична прелест

 

Тагове: