По-късно тази седмица очакваме премиерата на новото устройство на BlackBerry, но както често се случва (най-вече благодарение на Евън Блас), може още сега да разберем горе-долу какво представлява BlackBerry Key 2.

От изтеклите снимки се вижда, че телефонът е с доста по-елегантен вид и фина изработка от своя предшественик KeyOne. На пръв поглед цветовете са по-меки, има по-малко биещи се на очи сензори и портове, а клавиатурата изглежда по-добре разположена.

Звездата на устройството е именно клавиатурата. Телефоните BlackBerry, общо взето, лежат на стари лаври и освен по-добрите им мерки за сигурност не са нищо повече от обикновени телефони с Android, които се произвеждат от TCL.

Физическата клавиатура дава някакъв чар и си остава запазена марка за линията Key. Все още има хора, които предпочитат именно физическите бутони пред софтуерния им еквивалент.

Другото, което виждаме от снимките, е основната камера. Тук имаме два сензора, разположени по обичайния хоризонтален начин. Не изглежда да има други драстични външни промени освен може би долния десен бутон на клавиатурата, който изглежда от shift е променен на нещо като бутон за извикване на приложения.

Ако си спомняте, KeyOne разполага с 4.5-инчов дисплей и чипсет Snapdragon 625. За Key 2 се говори, че размерът на екрана няма да се промени, но процесорът ще бъде заменен с по-нов – Snapdragon 660.

В четвъртък, 7 юни, по време на официалната премиера на BlackBerry Key 2 ще разберем и останалите новости, които ще предложи на потребителите. Дотогава можете да се наслаждавате на снимките, публикувани от Евън Блас в Twitter.