Когато Apple представиха AirTag, основната идея на устройството беше да ни помогне да проследяваме нещата си, но с един основен недостатък: в даден момент те можеха да бъдат свързани само с един профил Apple ID, което означава, че в едно домакинство не всички можеха да следят AirTag-а, който напомня къде е паркирана колата например. 


Е, AirTag вече е много по-полезен благодарение на iOS 17. С новата актуализация Apple най-накрая ви позволява да споделяте местоположението на вашия AirTag с други хора, което е чудесна новина за тези от нас, които следят общи активи като багаж или превозни средства. Още по-добре е, че можете да споделяте AirTags с хора извън семейството на вашия Apple ID: стига лицето да има Apple ID, то може да бъде добавено към вашия AirTag. 
Тези хора вече ще получават известие от приложението Find My. Те могат да докоснат известието или да отидат в приложението Find My, да изберат раздела Items и да докоснат Add, за да споделят вашия AirTag. Ако не искат да направят това, могат да изберат друга опция.  
Как да спрете споделянето на местоположението на AirTag?
Можете също така да спрете споделянето на даден AirTag с някого чрез приложението Find My. Отидете в раздела Find My-> Items и изберете името на човека. След това натиснете два пъти Stop Sharing, за да го премахнете от вашия AirTag. 

Снимки: Unsplash

Виж още: AirTag прецака крадци на гигантска статуя

 

Тагове: