Когато Apple представи AirTag, основната идея беше да откриваме по-лесно дребни неща - като ключовете или портфейла си. Но с времето концепцията доста се измени и мащабите се разраснаха - буквално.

В началото на годината е открит ресторантът "Такос Дон Манолито", намиращ се в Сан Антонио, Тексас. Пред ресторанта е разположен Маноло - 150-килограмов бик от фибростъкло. Не сме сигурни какво е накарало готвача Дейвид Барке да оборудва Маноло с AirTag, но се оказало добра идея - наскоро Маноло бил откраднат.

Да откриеш гигантски бик в Тексас е малко като да намериш игла в купа сено или поне много специфична игла в купа сено, пълна с игли.

За щастие полицията е успяла да използва данните за местоположението, получени чрез данните на AirTag, за да открие местонахождението на Маноло. Временните собственици на бика твърдят, че са го закупили от някой друг, но той не вярва на това, като се има предвид, че бикът от фибростъкло е бил взет в периода между затварянето и повторното отваряне на ресторанта му.

Снимки: Tacos Don Manolito

Виж още: Ню Йорк потъва под тежестта на небостъргачите си