Според вътрешна бележка, получена от сайта MacRumors, всички модели Apple Watch от първо поколение, пуснати през 2015 г., са добавени на 30 септември в списъка с остарели продукти на Apple.  В резултат на това тези остарели часовници от "Серия 0" вече не могат да бъдат ремонтирани или обслужвани по друг начин в магазините на Apple и местата на оторизираните доставчици на услуги на Apple.

Списъкът с остарелите модели включва първото поколение Apple Watch Edition с корпус от 18-каратово злато, който струваше до 17 000 долара в САЩ. Масивният златен Apple Watch беше спрян от производство през 2016 г. и заменен с керамичния Apple Watch Edition, който беше по-достъпен лукс на цена до 1299 долара. От гледна точка на софтуера watchOS 5 се отказа от съвместимостта с масивния златен Apple Watch през 2018 г.

Всички други 38-милиметрови и 42-милиметрови версии на оригиналния Apple Watch от алуминий и неръждаема стомана, включително вариантите на Hermès, също вече са класифицирани като остарели.

Apple класифицира даден продукт като технологично остарял, когато са изминали повече от седем години, откакто компанията е спряла да го разпространява за продажба. Оригиналният Apple Watch беше спрян от производство през септември 2016 г. след пускането на моделите Apple Watch Series 2 и Series 1, така че моделите от първо поколение наскоро преминаха тази седемгодишна граница.

Apple все още не е актуализирала публичния си списък с винтидж и остарели продукти, за да отрази тези допълнения, но това трябва да се случи скоро.

Снимка: Apple

Виж още: Слуховете за бъдещето на Apple Car продължават - ще се появи ли тя все пак?