В един момент от своето развитие Xperia телефоните бяха сред най-популярните брандове на смартфон пазара. Днес пазарният дял на Sony е под 1 процент.

Разбира се, подобно пазарно развитие по никакъв начин не се нрави на японския колос, но това не означава, че участието му на пазара се изчерпва с Xperia бранда.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

От години японците са най-търсената компания, що се отнася до мобилни камера сензори, които могат да бъдат открити в устройства от висок клас на гиганти като Huawei, Samsung и Apple.

Например моментният 48-мегапикселов IMX586 сензор е част от слушалки на Xiaomi, OnePlus, Oppo, Realme и Honor. Към тях трябва трябва да добавим и Samsung Galaxy A80.

Виж още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност

Страхотният Huawei P30 Pro също използва CMOS на Sony.

Едва ли ще представлява изненада за някого, че Sony работи върху нов мобилен хардуер. Компанията използва своята страница в Weibo, за да покаже най-новата си технология, която все още не е част от който и да е хардуер, направил пазарна премиера.

Става въпрос за новия сензор IMX686, който ще бъде част от модерните телефони през 2020 година.

Според китайските медии сензорът е 64 мегапиксела и няма да бъде част от следващите смартфони на Sony (моментните флагмани на компанията използват 12-мегапикселови сензори).

Слуховете от Китай твърдят, че IMX686 ще стои в основата на флагмана Huawei P40 Pro. Който неминуемо ще продаде доволно количество бройки.

За финал ви предоставяме семплите на Sony в разпространеното видео: