Промоциите от последните няколко дни определено са изместили фокуса от добрата преценка към изгодните сделки. Много от нас оставаха будни дълго след полунощ, само и само да успеем да се доберем до така желаните артикули на по-ниска цена, диктувана от Black Friday или Cyber Monday и останалите разновидности. Но пазаруването онлайн, от удобството на дома е едно, съвсем друго е да се появиш във физически магазин в 1:45 сутринта и да купиш 300 смартфона, нали така? Историята прилича на градска легенда, но е съвсем реална - както е известно, магазинът на Apple, разположен в сърцето на Ню Йорк - Пето Авеню, - работи денонощно. Можем само да си представим каква навалица е имало там по време на така прословутия Черен петък, но предвид работното му време всеки желаещ има възможността да се снабди с някое устройство на промоционална цена - стига само да хване точния момент. Неназован 27-годишен „ловец на отстъпки“ явно е решил, че това е точно 1:45 сутринта - той се появил в магазина и закупил не 1 или 2, а цели 300 iPhone 13s, след което излязъл с покупките и се отправил към колата си.  

Сега си представете още една гледна точка: вие сте крадец, който знае за промоциите, и дори да сте крайно неуверен, човек, излизащ с обемни чанти от магазин на Apple малко след полунощ е… ами просто една златна кокошка.  
Както можете и да предположите, купувачът е бил нападнат и след като отказал да предаде ценните си придобивки, той бил ударен с юмрук в лицето, като са му били отнети „само“ 125 телефона на стойност 95 000 долара. Полицията коментира пред 1010Wins Radio in New York, че жертвата доста често прави обемни покупки от точно този магазин, но все още не е ясно дали нападателите са идентифицирани.  

Снимки: Apple

Виж още: Оставки и протести могат да намалят драстично наличността на iPhone 14 Pro