Наскоро видяхме първите телефони с 24 GB RAM, които бяха пуснати на пазара в Китай, и това е безумно много RAM дори за флагмански модели. Изглежда обаче, че марките вече мислят за следващия етап.

Надеждният профил в Weibo с името Digital Chat Station твърди, че се тестват телефони с 32 GB RAM. Това би било значителна стъпка нагоре спрямо вече безумните 24 GB RAM в телефони като OnePlus Ace Pro 2, REDMAGIC 8S Pro и Realme GT 5.

Има предположения, че големите езикови модели (LLM), използвани за генеративен изкуствен интелект, биха се възползвали от тонове RAM. Предполагаме също, че много RAM може да бъде идеална за хора, които използват смартфона си като настолен компютър, като го свързват с външен дисплей (напр. Dex). Но за повечето хора 32 GB RAM в телефон изглежда като повече RAM, отколкото ще ви трябва.

Няма информация кои брандове тестват телефони с 32 GB RAM, но трябва да си представите, че това ще е производител на телефони за игри или марка, която вече обяви телефон с 24 GB.

Въпреки това все още не очакваме да видим телефон с 32 GB RAM на световните пазари, тъй като дори не сме свидетели на това телефони с 24 GB RAM да бъдат пуснати на пазара извън Китай.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro Max може да има разочароващо малка батерия

 

Тагове: