Apple ще представи iPhone 15 скоро, а ако следите новостите, вече знаете, че iPhone 15 Pro Max ще бъде моделът, за който всички говорят. Но докато се надявахме на голям скок в батерията, нов слух твърди, че това може и да не е така.

Според нова порция тиражирани в X (бивша Twitter) слухове iPhone 15 Pro Max "би трябвало да има батерия с капацитет 4422 mAh", което е лек скок спрямо батерията с капацитет 4323 mAh на 14 Pro Max. Предишни слухове твърдяха, че батерията на iPhone 15 Pro Max ще бъде с капацитет 4852 mAh, което е много по-голямо увеличение.

Въпреки това, дори ако данните от социалната мрежа са верни, това не означава, че iPhone 15 Pro Max няма да има голям скок в живота на батерията. Например капацитетът на батерията на iPhone 14 Pro Max всъщност е намалял спрямо този на iPhone 13 Pro Max, който имаше батерия с капацитет 4352 mAh. А iPhone 12 Pro Max също имаше по-малка батерия от тази на 11 Pro Max (3687 mAh срещу 3969 mAh).

Всяко увеличение на живота на батерията вероятно ще дойде от чипа A17 Bionic и софтуера. Apple тества iOS 17 от няколко месеца, но вероятно задържа няколко нови функции и оптимизации, специфични за серията iPhone 15. iPhone 14 Pro Max вече е един от телефоните с най-дълъг живот, въпреки че няколко души са забелязали необичайно влошаване на състоянието на батерията.

Планирано е Apple да представи iPhone 15 Pro Max на своето събитие Wonderlust във вторник, 12 септември. Очаква се новият флагмански телефон да донесе редица подобрения, включително титанoва рамка, USB-C порт за зареждане и перископичен обектив за увеличение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Повечето потребители не се впечатляват от цвета на iPhone