Китайската BOE Technology Group Co. е най-големият производител на големи LCD екрани в света. Тя също така доставя дисплеи за iPad таблетите на Apple. Според Wall Street Journal компанията сега търси начин да се превърне в източник на OLED панели за високотехнологичните телефони на Apple. Китай, който изостава от Корея и Япония в производството на авангардни дисплеи, залага много на фабриката на BOE в провинция Съчуан, надявайки се, че инженерите на фирмата ще могат да вдигнат екранната технология на страната на същото ниво, както конкурентите ѝ.

BOE има добър начален старт; тя е единственият китайски производител на дисплеи, която ще доставя на Apple. В Купертино се надяват, че компанията ще успее. Apple би искала да намали зависимостта си от съперника си Samsung и вече имаше повдигнати въпроси относно качеството на OLED панелите, които се произвеждат за Apple от LG. Освен това Apple обича да има многобройни източници, в случай че има проблем с получаването на компоненти от един или повече доставчици. И, разбира се, имайки множество доставчици, Apple може да ги противопоставя един срещу друг, когато става дума за ценообразуване.

Най-рано се смята, че BOE ще може да достави на Apple своите OLED панели през 2020 г. според източник, който е запознат със ситуацията. Тя вече продава OLED дисплеи на Huawei за Mate RS и очаква други производители да подпишат договори по-късно тази година. Ако може да отговори на изискванията на Купертино за качество, тя също така се надява, че директорите на Apple ще подпишат желания нов и атрактивен договор.